Unconditional Care Project (Ucare) er en frivillig hjelpeorganisasjon med en visjon om å arbeide for barns rettigheter i underutviklede land. Vi vil drive bærekraftige prosjekter som vil forbedre barns fremtidsutsikter. Vi ønsker å redusere barnedødeligheten gjennom å sørge for at barna får tilgang til næringsrik mat, trygghet, omsorg og utdannelse. Ucare Project er en uavhengig organisasjon, som ikke er basert på religion eller politikk. Vi ønsker å engasjere lokalbefolkningen i våre prosjekter, slik at våre prosjekter på lang sikt kan bli selvforsynte. Ucare har ingen ansatte i administrasjonen i Norge, alt blir gjordt på frivillig basis, dermed går 100% av bidragene direkte til bistandsprosjektene. 

Bakgrunn 

Ucare ble startet av en gruppe norske medisinstudenter med Lovise Myhre Eikenæs i spissen. Vi har fått med oss flere engasjerte styremedlemmer med kompetanse på ulike områder. Vi er nå et styre på åtte personer som utgjør en effektiv og engasjert ledelse.

Engasjementet startet etter at Lovise og flere av styremedlemmene var i Arusha (Tanzania), og arbeidet som frivillige i 2013. Etter dette bestemte Lovise seg for at hun ville forsøke å gjøre en forskjell for vanskeligstilte barn.

Februar 2014 ble det bestemt at Ucare Project skulle bli en organisasjon, for å ha muligheten til å starte større prosjekter. Vi er registrert i Brønnøysundsregisteret og Frivillighetsregisteret.

Vi driver nå 5 prosjekter, i Kenya og Tanzania.

 

Målsetting

Fokus for Ucare Project er å jobbe for barns primære rettigheter. Vi mener at ingen barn skal måtte gå sultne, de skal ha tilgang til næringsrik mat, trygghet, omsorg og utdannelse. Vi ønsker at de skal vokse opp til å bli selvstendige mennesker med gode framtidsutsikter. 

Vår ambisjon er å hjelpe der vi trengs og engasjere befolkningen, slik at prosjektene vi starter, på sikt skal bli selvforsynte. Dette vil vi gjøre ved å satse på jordbruk, investere i allerede oppstartede prosjekter og utdannelse.

 

Dagsentre/ Utviklingssentre

Gjennom å opprette dagsentre for foreldreløse barn ønsker vi å øke livskvaliteten deres gjennom kontakt med voksne som har masse kjærlighet å gi, sosialt fellesskap med andre barn og sørge for at de får næringsrik mat. Siden 2013 har vi jobbet med FNs tusenårsmål, å redusere barnedødeligheten. Nå som FN har vedtatt de nye verdensmålene for bærekraftig utvikling jobber vi videre med å redusere barnedødeligheten, men har også fokus på å avskaffe fattigdom, utrydde sult og kjempe for likestilling mellom kjønnene.

På dagsenteret vårt i Kisumu legges det til rette for ulike aktiviteter som sang og sport, i tillegg til selvstendiggjøring og kompetansebygging gjennom undervisning. Barna får lære om mat, hygiene, jordbruk, og respekt for hverandre. Vi tror at utdanning er nøkkel til bekjempelse av fattigdom, og det vil derfor settes av faste tider der barna jobber med lekser i grupper.

Familiehjemhjem

Vi har bygd et hus som fungerer som et fosterhjem i Arusha, Tanzania. Her er det lokale kvinner som er ansatt. Kvinnene som er ansatt har vært ”nannies” for barna og fulgt dem siden de har kommet til oss, og er det nærmeste de kjenner til familie.  Barna bor her til de blir 18 år og får dekt behov som omsorg, skolegang, mat og evt. legehjelp. Fosterhjemmet drives av organisasjonen Neema House. 

Prosjekt Girl Effect

Ucare ønsker å fremme kvinners stilling i det afrikanske samfunnet. Vi ønsker å utdanne og utruste jenter til å bli sterke ledere i samfunnet. Gjennom dette prosjektet gir vi seksualundervisning og donerer gjenbruksbare bind.

Prosjekt Skolegang

Vi tror at ved å gi barn utdannelse får de større valgfrihet i fremtiden. Vi sponser skolegangen til barn i Kisumu, Kenya.

Prosjekt Pamoja Basketball 

 Sammen med Phabian Mjarifu hjelper vi barn i nabolagene i Arusha, Tanzania til å kunne drive med basketball. Gjennom å la barn få utfolde seg gjennom sunn aktivitet, og ved å lære dem gode holdninger tror vi at vi er med på å bekjempe fattigdom.

Organisasjon

Ucare Project er en frivillig hjelpeorganisasjon som ikke lønner noen i administrasjonen i Norge. 100% av bidragene går direkte til bistandsprosjektene.

Hvem er Ucare Project

Ucare Project er en mindre og effektiv organisasjon. Vi ønsker å forbedre fremtidsutsiktene for utsatte barn og familier. Vi ønsker å engasjere lokalbefolkningen, slik at våre prosjekter på sikt vil bli selvforsynte, slik at de kan bidra til egen utvikling. Dette vil være hjelp til selvhjelp, det vil si at lokalbefolkningen skal oppnå de nødvendig kunnskaper det behøves for å drifte de ulike prosjektene videre. Ved å investere i gode prosjekter, vil mange av prosjektene på sikt ikke være avhengig av nye donasjoner.

 

Samarbeid med de lokale

Ucare Project samarbeider med flere dyktige mennesker i Afrika. I Kenya er Maurice en nøkkelperson, som vi har hatt god kontakt med siden 2008. Han driver Ucare Maisha Center og Prosjekt Skolegang. Maurice har selv vært foreldreløs, og nå vil han og familien gjøre en forskjell for foreldreløse barn i Kisumu.

I Arusha har vi god kontakt med Phabian Mjarfu, som har koordinert turer for våre frivillige siden 2013. Han jobber med barna i nabolaget sitt og engasjerer dem gjennom sport. Han har også ansvar for alle som ønsker å reise ned som frivillige eller/ og på ferie i Tanzania.

Ucare Familiehjem drives av Neema House, en samarbeidsorganisasjon vi har jobbet med siden 2013.

 

Styret

I Norge drives styret av 8 styremedlemmer. Disse er Lovise Myhre Eikenæs (leder), Lene Breyholtz (nestleder), Eirik Berge Eikenæs (økonomiansvarlig), Helena Nysand (PR-ansvarlig), Ragnhild Horne Åsebø (Web-ansvarlig og prosjektleder for Prosjekt Kisumu), Marianne Kvestad Øygård (Prosjektleder Prosjekt Skolegang), Stine Karin Sæle (styremedlem) og Lilja Sandven Lundevold (styremedlem).  

 

Prosjekter i dag:

I dag arbeider vi hovedsakelig i Kisumu, Kenya med barnesenteret Ucare Maisha Center, hvor 150 barn kommer daglig, og Prosjekt Skolegang hvor vi sponser 70 barn med skolegang og evt. skoleuniform. I Arusha, Tanzania bidrar vi med frivillig arbeid, bidrag av medisinsk utstyr, kuvøsesett, Prosjekt Pamoja Basketball  og ved å følge opp Ucare Familihjem som ble bygd i 2015-2016. Av styret er 5 medlemmer leger og jobber også frivillig for å bidra til bedre helse i utsatte områder.

 

Trykk her for å lese mer om de ulike prosjektene våre.